Leraarskamer

Is sportstapelen nieuw voor je, kijk dan zeker eens even bij "Wat is sportstapelen?".

De voordelen van sportstapelen voor kinderen, jongeren en volwassenen zijn ongelooflijk. Wetenschappelijke studies tonen dit aan.

Er zijn dus meer dan genoeg redenen om sportstapelen aan te leren aan leerlingen. Gebruik het handige overzicht met goede redenen op een blaadje om af te drukken.

Wanneer ook jij overtuigd bent, hoef je er alleen maar aan te beginnen - met de gepaste hulp van Speed Stacks uiteraard.

Bijscholingen en workshops

Als je het sportstapelen graag zelf wil leren kennen, is een bijscholing sterk aanbevolen! Ofwel nodig je een instructeur uit op jouw school / in jouw vereniging voor een workshop - ofwel woon je een van de bijscholingen bij uit het open aanbod.

Tijdens zo 'n bijscholing krijg je voldoende technieken en ideeën aangereikt om zelf aan de slag te gaan tijdens de les LO/bewegingsopvoeding. Allerlei werkvormen die geïntegreerd kunnen worden in de les komen aan bod. Tegen het einde van de sessie ben je voldoende beslagen om een vijfdaags lesprogramma te begeleiden.

Sportstapelen in de les

Plezier én pedagogische meerwaarde - wat kan men zich nog meer wensen? Sportstapelen past perfect in het curriculum van de lessen lichamelijke opvoeding en beweginsgopvoeding. Zo is in de VS sportstapelen al langer opgenomen in het leerplan LO en als een "brain training" of bewegingstussendoortje in de klas.

Bewegingstussendoortjes zijn veilige, leuke en eenvoudige oefeningen die in het dagelijkse (school)leven kunnen geïntegreerd worden als "break", bijvoorbeeld bij een lesonderbreking, bij de overgang van een lesonderwerp of bij blokuren. Dit zijn ideale momenten om tegemoet te komen aan de bewegingsnood die (vele) leerlingen hebben.

Door het aanreiken van vele en gevarieerde fysieke en motorische prikkels verhogen we de plezierbeleving en het concentratievermogen, zowel bij leerlingen als bij leraren.

Iedere dag 2 tot 3 bewegingstussendoortjes gedurende 2 à 5 minuten vult al heel wat van de natuurlijke bewegingsbehoeften in.

Bewegingstussendoortjes zijn geschikt om leerlingen zowel mentaal als fysiek te stimuleren om aandachtig te blijven.

Stichting Vlaamse Schoolsport, Project "Fitte school"

Lesmateriaal

Bruikbare documenten voor in de turnzaal of de klas vind je hieronder. Heb je nood aan iets, laat het dan zeker weten. Ook als je zelf goede ervaringen hebt waar je anderen van wil laten van genieten.


Neem contact op

Voor meer informatie en voor aanvragen van een instructeur kan je steeds contact opnemen:

  • eb.nelepatstropsnull@ofni
  • 0487 32 38 41