Workshops, bijscholing en initiatie

Wie ge´nteresseerd is in sportstapelen kan een initiatie of een workshop boeken. Een instructeur komt ter plaatse alles van begin tot einde begeleiden en brengt het nodige materiaal mee. Jij zorgt voor enkele tafels en voor deelnemers uiteraard.

Initiatie

Leren sportstapelen in jouw school, club, vereniging, teamdag, ... - het kan! Tijdens een initiatie gaan de deelnemers actief aan de slag en leren ze stap voor stap de beginselen van het sportstapelen. Zowel de juiste technieken als de belangrijkste regels van het sportstapelen komen aan bod.

Workshop

Wil je sportstapelen graag introduceren in een school of binnen een vereniging, dan ben je hier aan het juiste adres. Tijdens een actieve sessie sportstapelen kunnen de deelnemers meteen meedoen. Tijdens allerlei oefeningen en spelvormen gebruiken de deelnemers spelenderwijs de technieken van sportstapelen. Ook het cardio-vasculaire aspect heeft hier zijn plaats.

Bijscholing: Sportstapelen in de les

Wat zijn de mogelijkheden van sportstapelen? Hoe past sportstapelen in de les LO of bewegingsopvoeding? Welke voordelen biedt sportstapelen voor de leerlingen? Hoe ga je als leerkracht/leraar aan de slag met sportstapelen?

Tijdens een bijscholing krijg je antwoorden op deze vragen. Daarnaast leer je hoe een lessenpakket op te bouwen, methodieken voor het aanleren, praktische oefeningen en bruikbare toepassingen voor in de les. Technieken, ideeŰn en allerlei werkvormen die ge´ntegreerd kunnen worden in de les, komen aan bod. Tegen het einde van de sessie ben je voldoende beslagen om een vijfdaags lesprogramma te begeleiden.

Voorbije bijscholingen

Nascholingsweek BVLO Oost-Vlaanderen 2012 · SVS Apotheose 2012 ·Winterstage BVLO West-Vlaanderen 2011 · scholengemeenschap Herzele · Pedagogische begeleidingsdienst Stad Gent · Startdag SVS Antwerpen 2011 · Startdag SVS Vlaams-Brabant 2011 · Nascholingsweek BVLO Oost-Vlaanderen 2011 · SVS Apotheose 2011 · Nascholing BVLO Limburg 2011 · sportstage studenten XIOS Hogeschool Limburg 2011 · Studiedag BVLO 2010 · Nascholingsweek BVLO Oost-Vlaanderen 2010

Aanvragen initiatie, workshop of bijscholing

Voor meer informatie en voor aanvragen kan je steeds contact opnemen:

  • eb.nelepatstropsnull@ofni
  • 0487 32 38 41