Voordelen

Ontwikkeling van lichaam en geest

Naast de bergen plezier die deze sport met zich meebrengt, zijn er nog aangename neveneffecten. Door het gebruik van beide handen oefenen de spelers meer dan alleen hun motoriek. Ook de oog-handcoördinatie, die de verbindingen tussen beide hersenhelften bevordert, wordt aangescherpt.

Sportstapelen helpt zo de hersenen te trainen voor activiteiten waar het gebruik van beide handen belangrijk is, zoals het bespelen van een muziekinstrument of werken op de computer. Andere belangrijke elementen van sportstapelen zijn sequentieel leren en patroonherkenning, die kunnen helpen bij spellen, lezen en rekenen.

Sportstapelen bevordert op een speelse manier de concentratie, het reactievermogen en uiteraard ook de gedrevenheid om puike sportprestaties neer te zetten. Omdat sportstapelen ook als ploegsport kan beoefend worden, in de onderdelen dubbel en aflossing, komt ook teamspirit en samenwerking aan bod.

Puur sportplezier

Deelnemers maken zich niet druk om al die positieve effecten van sportstapelen. Ze amuseren zich gewoon eindeloos met de twaalf bekers. In een positieve sfeer proberen ze hun eigen tijden en die van anderen te verbeteren.