World Sport Stacking Association (WSSA)

WSSAWSSA

De World Sport Stacking Association (WSSA) is in 2001 opgericht met als doelstelling om het standardiseren en ontwikkelen van sportstapelen wereldwijd te bevorderen. De oorspronkelijke benaming "bekerstapelen" werd in 2005 "sportstapelen", om te benadrukken dat het stapelen een competitieve en actieve sport is.

De WSSA fungeert als het controlerende orgaan voor de regels en reglementen aangaande sportstapelen, biedt een uniform kader voor evenementen en bekrachtigt sportstapelwedstrijden en officiële records.

Ondersteuning

In België streeft WSSA sinds 2010 ook hier naar het uitdragen van de sport en alle positieve facetten ervan. Dit gebeurt door het geven van initiaties aan deelnemers, workshops voor geÔnteresseerden, bijscholingen voor leerkrachten en door het helpen opstarten van schoolwerkingen. Zo is er bijvoorbeeld de website www.sportstapelen.be waar zo veel mogelijk informatie over de sporttak verzameld wordt.

Organiseren

Ook voor de organisatie van een toernooi of wedstrijd kan je op de hulp van WSSA rekenen. Of het nu gaat om een schools ontspanningsmoment, een interscholencompetitie of een clubtreffen, je wordt degelijk begeleid. Stapelbekers, chronometers, wedstrijdschema's en reglementen worden ter beschikking gesteld. Er is eveneens begeleiding en opleiding voor de vrijwilligers die als scheidsrechter zullen fungeren.

Steunpunt

De WSSA is je officiële steunpunt voor toernooien, regels, standaards en richtlijnen over hoe een succesvol evenement rond sportstapelen te organiseren en om een uniform model aan te bieden voor sportstapeltoernooien en evenementen.

OfficiŽle sponsor

Speed Stacks is met trots de officiële sponsor en verschaffer van sportmateriaal van WSSA. De producten van Speed Stacks zijn het enige erkende sportmateriaal voor het gebruik op door WSSA goedgekeurde en erkende evenementen.

Belgisch kampioenschap

Het allereerste Belgisch kampioenschap vond plaats op 10 maart 2012. In 2013 ging het BK door op 4 mei in Hasselt.

De juiste datum en locatie van het BK 2014 wordt later bepaald.

Iedereen die wil meedoen is welkom op het BK om te komen sportstapelen. Niveau of leeftijd speelt geen rol: van beginners tot fanaten en van kleuters tot senioren. Bovendien is het een open kampioenschap: woonplaats of nationaliteit van de deelnemer maken niet uit.


Wereldkampioenschap

Het WK gaat dit seizoen door in Zuid-Korea in april 2014.

WSSA website

Bezoek de internationale WSSA website (www.thewssa.com)